Mikotea Macedonia

Mikotea Македонија е производ препорачан за третирање на гњежовни инфекции, вклучително онхомикоза и инфекции предизвикани од родот Candida. Со своите активни состојки, вклучувајќи ги лавандата, коренот на слатко, листот на југловото дрво и росопасот, го намалува зголемениот нокат, обезбојувањето и лущењето. Истовремено, има успокојувачко дејство и помага во справувањето со внатрешните инфекции. Микотеа Македонија е лесна за употреба и е достапна без рецепт.

Категорија

Опис

Mikotea Macedonia

Овој производ се препорачува за гњежовни инфекции – онхомикоза (тинеа унгујум), кои можат да се појават сами по себе, без оштетување на нозете. Помага при дерматофити, како и габички инфекции предизвикани од родот Candida и некои други плесневи. Намалува зголемување на ноктите, обојување и одвојување. Има благотворно и смирувачко дејство врз сите видови инфекции. Олеснува воспалување и обезбедува подобро одводнување. Активни состојки: Лаванда (Lavandula flos), Корен од слатко (Glycyrrhiza radix), Лист од југлово дрво (Jugians folium), Росопас (Chelidoium majus).

Препорачувана употреба

Микотеа Македонија се применува на следниве начини:

 • Нанесете тенок слој на производот врз заразениот нокат.
 • Масирајте нежно за да се осигура целосно впивање.
 • Повторете го постапокот два пати на ден, еднаш наутро и еднаш пред спиење.
 • Континуирано користете го производот во текот на неколку недели или сè додека инфекцијата не се исцели наполно.

Мерки на претпазливост

Пред употреба, прочитајте ги следниве мерки на претпазливост:

 • Само за надворешна употреба.
 • Избегнувајте контакт со очите и отворени рани.
 • Ако случајно дојде до контакт со очите, измиејте ги обилно со вода.
 • Чувајте го производот на суво и ладно место, подалеку од директна сончева светлина.
 • Држете го производот подалеку од дофат на деца.

Нежелени ефекти

Микотеа Македонија е обично безбедна за употреба и ретко предизвикува нежелени ефекти. Меѓутоа, во ретки случаи, може да се појават локални реакции на кожата, како сврбеж, иритација или црвенило. Ако забележите било какви непријатности, прекинете со употребата и се консултирајте со лекар.

Во случај на било какви сомневања или побарајте дополнителни информации, консултирајте се со својот здравствен професионалец.

Предупредувања и мерки за безбедност

Пред употреба на Микотеа Македонија, следете ги следниве предупредувања и мерки за безбедност:

 • Не користете го производот ако сте алергични на некоја од неговите состојки. Пред употреба, проверете го списокот на состојки и проверете дали имате позната алергија.
 • Во случај на исцрпување на производот или истекување на рокот на траење, не користете го производот повеќе.
 • Ако имате било какви проблеми со здравјето или сте под медицинска надзор, консултирајте се со лекар пред употреба на Микотеа Македонија.
 • Држете го производот подалеку од пристапот на директна топлина или отворен пламен.
 • Во случај на непредвидлива реакција на производот, прекинете со употреба и консултирајте се со лекар.

Складирање и рок на траење

Чувајте го Микотеа Македонија на ладно и суво место, подалеку од директна сончева светлина и влага. Рокот на траење на производот е наведен на пакувањето и треба да се спроведува. Не користете производот по истекот на рокот на траење, бидејќи може да нема потребниот ефект и да предизвика нежелени реакции.

Често поставувани прашања за Микотеа Македонија

1. Како функционира Микотеа Македонија?

Микотеа Македонија е формула дизајнирана да ја третира гњежовната инфекција, вклучително онхомикоза и инфекции предизвикани од родот Candida. Активните состојки, вклучувајќи ги лавандата, коренот на слатко, листот на југловото дрво и росопасот, имаат антифунгално и успокојувачко дејство, што помага во намалување на симптомите на инфекцијата.

2. Колку често треба да го користам Микотеа Македонија?

Препорачаната употреба на Микотеа Македонија е два пати на ден, еднаш наутро и еднаш пред спиење. Нанесете тенок слој на заразениот нокат и нежно го масирајте за целосно впивање. Продолжете со употребата во текот на неколку недели или сè додека инфекцијата не се исцели наполно.

3. Дали Микотеа Македонија има нежелени ефекти?

Микотеа Македонија е обично безбедна за употреба и ретко предизвикува нежелени ефекти. Меѓутоа, во ретки случаи, може да се појават локални реакции на кожата, како сврбеж, иритација или црвенило. Ако забележите било какви непријатности, прекинете со употребата и се консултирајте со лекар.

4. Дали Микотеа Македонија е само за надворешна употреба?

Да, Микотеа Македонија е предвидена само за надворешна употреба. Не треба да се конзумира или нанесува на отворени рани. Внимателно избегнувајте контакт со очите и, ако дојде до контакт, обилно исчистете ги со вода.

5. Колку долго треба да го чувам Микотеа Македонија?

Микотеа Македонија треба да се чува на ладно и суво место, подалеку од директна сончева светлина и влага. Рокот на траење е наведен на пакувањето и треба да се спроведува. Проверете го рокот на траење пред употреба и не користете го производот по истекот на наведениот рок.

За сите дополнителни прашања или сомневања, ве молиме да се консултирате со својот здравствен професионалец.

6. Колку брзо може да забележам подобрување со Микотеа Македонија?

Резултатите со Микотеа Македонија може да варираат од личност до личност. Некои луѓе може да забележат подобрување веднаш, додека за други може да биде потребно неколку недели за видливи резултати. Важно е да продолжите со редовна употреба и да следите упатствата за добијанје на најдобри резултати.

7. Дали Микотеа Македонија е соодветна за деца и треба ли да се консултирам со лекар пред употреба?

Микотеа Македонија е наменета за возрасни лица. Пред употреба кај деца, треба да се консултирате со педијатар или лекар за соодветната процедура и дозирање. Важно е да го почитувате мислењето на здравствениот професионалец и да следите нивните совети за безбедна употреба.

8. Дали Микотеа Македонија може да се користи за третирање на инфекции на ногите и на рацете?

Да, Микотеа Македонија може да се користи и за третирање на гњежовни инфекции на ногите и на рацете. Формулата е наменета да ја намали инфекцијата, да ги смири симптомите и да ги подобри општата состојба на ноктите. Нанесете го производот на заразениот нокат и масирајте нежно за целосно впивање.

9. Колку долго треба да продолжам со употреба на Микотеа Македонија по исцелување на инфекцијата?

Препорачано е да продолжите со употреба на Микотеа Македонија неколку недели по исцелувањето на инфекцијата. Ова ќе помогнево осигурувањето на целосна заштита и спречување на повторна појава на инфекцијата. Продолжете со употреба според препораките на производителот или наставете да го користите додека вашиот лекар не ви препорача другачие. Редовната употреба и поддршка ќе помогнат во одржувањето на здрави нокти и спречување на нови инфекции.

10. Дали Микотеа Македонија е достапна без рецепт?

Да, Микотеа Македонија е достапна за купување без рецепт. Меѓутоа, секогаш е препорачливо да се консултирате со својот лекар или фармацевт пред употреба на било каков производ за третирање на гњежовни инфекции, особено ако сте претходно имале реакции или имате други здравствени проблеми.

Ако имате дополнителни прашања или сомневања, ве молиме да се консултирате со вашиот здравствен професионалец за подетални информации и совети за користење на Микотеа Македонија.

Scroll to Top