Ce este dieta metabolică eficientă, recenzii și rețete

Dacă încercați să pierdeți în greutate și luați în considerare ht Dieta Metabolică, sunteți într-o companie bună, deoarece cu rata națională a obezității în SUA astăzi, mulți oameni caută cea mai bună metodă pentru ei. Tendința dietei cu conținut scăzut de carbohidrați a intrat în vogă odată cu publicarea dietei Atkins.

De la acea publicație, au existat multe variații, iar dieta metabolică este o tendință nouă.

Baza acestei diete este schimbarea modului în care corpul tău arde calorii. Dar cum faci asta? Citiți mai departe pentru a descoperi cele mai recente cercetări cu privire la această nouă tendință de dietă.

Ce este o dietă metabolică?

Este binecunoscut faptul că orice dietă care oferă unei persoane mai puține calorii decât arde într-o zi va provoca pierderea în greutate. Deci, de ce ai alege dieta metabolică în comparație cu oricare alta?

Sub stindardul dietei metabolice sunt titluri precum dieta cu metabolism rapid, factorul dietetic MD și o dietă bogată în metabolism. Toate acestea sunt variații foarte mici, sau rotiri noi, în programul original de restricție a carbohidraților Atkins.

Ceea ce este diferit de dieta metabolică este că se bazează pe convingerea că nu toți carbohidrații sunt egali. Unele variații ale acestei diete includ carbohidrați complecși care sunt interzise în alte planuri de dietă cu restricție de carbohidrați. Unii dintre acești carbohidrați complecși incluși sunt cerealele integrale, ovăzul și orezul brun. Cu toate acestea, la fel ca alte diete cu restricție de carbohidrați, acestea exclud toate carbohidrații rafinați, cum ar fi florile, zaharurile și pâinea procesată.

Studiile clinice au arătat că dietele care oferă cereale integrale mai puțin procesate sunt „nu numai sigure și eficiente pentru pierderea în greutate, ci și îmbunătățesc factorii de risc pentru sindromul metabolic, diabetul, îmbunătățesc markerii inflamației, precum și sănătatea inimii”.

Scopul dietelor cu conținut scăzut de carbohidrați este de a schimba corpul către arderea grăsimilor pentru energie mai degrabă decât pentru carbohidrați. Acest lucru va duce la producerea de compuși numiți cetone, despre care se crede că scad apetitul. O notă importantă aici: Comitetul nutrițional al Consiliului pentru nutriție, activitate fizică și metabolism al American Heart Association nu susține utilizarea dietelor bogate în proteine, cu conținut scăzut de carbohidrați, pentru pierderea în greutate. Din păcate, la fel ca în cazul tuturor dietelor, există dezacord în cadrul comunității medicale. Înainte de a începe orice dietă, verificați întotdeauna cu medicul dumneavoastră.

Una dintre premisele de bază ale acestei diete este că mănânci mese mai mici, cu conținut scăzut de carbohidrați, pe tot parcursul zilei, de obicei trei mese obișnuite cu două gustări, pentru a ajuta la repornirea metabolismului unei persoane. S-a demonstrat că mesele frecvente mici pot ajuta oamenii să gestioneze mai bine foamea pe tot parcursul zilei.

De ce dieta metabolică?

Susținătorii dietei metabolice subliniază că obiectivul general este de a crea schimbări de durată în dieta și stilul de viață al unei persoane. Destul de interesant, acesta este obiectivul aproape tuturor programelor de dietă.

Din păcate, s-a demonstrat că mulți oameni care „iau o dietă” vor renunța în cele din urmă și vor reveni la obiceiurile care i-au pus în primejdie. Acesta este principalul motiv pentru care sunt promovate modificările stilului de viață.

Este dieta metabolică o dietă sigură?

Unele diete promit scăderea în greutate de până la 20 de lire sterline pe parcursul a patru săptămâni. Afișează chiar și multe mărturii din aceste afirmații. Cu toate acestea, studiile lipsesc. Majoritatea profesioniștilor din domeniul sănătății consideră că o astfel de pierdere rapidă în greutate este nesănătoasă și nesigură. Singura dată când profesioniștii din domeniul medical susțin rapid pierderea în greutate se află sub îndrumare și programe speciale înainte de operație.

Trebuie menționat aici că fiecare persoană este ușor diferită de alta și că nu toate programele de dietă sunt potrivite pentru toată lumea. De exemplu, persoanele cu orice afecțiune medicală specială ar trebui să fie deosebit de descurajatoare de diete.

Este important să vă consultați medicul înainte de a începe orice program de dietă. De exemplu, orice persoană care utilizează medicamente pentru scăderea zahărului din sânge, cum ar fi diabeticii, trebuie să colaboreze îndeaproape cu medicul ei pentru a ajusta doza de medicamente pentru a evita episoadele cu conținut scăzut de zahăr.

Concluzie:

Indiferent de o afecțiune a nasului direct sau nu, consultați-vă medicul înainte de a începe o dietă metabolică sau orice altă dietă în acest sens.

Scroll to Top