Как да отслабнете, като се храните правилно

Първото правило, което трябва да имате предвид, е да не гладувате. Повечето хора, които се опитват да отслабнат, са опитали този метод и той просто не работи. Ако преди това не работи, защо бихте го направили отново? Доказано е отново и отново онези хора, които използват метода на глад, за да се опитат да отслабнат, само в крайна сметка наддават на тегло след всяка сесия. Това не е тяхна вина. Когато човек се гладува, тялото му не знае кога отново ще получи храната, от която се нуждае. Това е мястото, където нашият предков грим започва и телата ни правят всичко възможно, за да запазят мазнините. Този еволюционен механизъм често се нарича „механизъм за защита от глад“ или „режим на глад“. За жените този еволюционен механизъм за действие се задейства, когато тялото не отговаря на хранителните си нужди (около по -малко от 1200 калории за жените).

Режимът на глад забавя загубата на телесни мазнини и води до загуба на мускулна маса. Това води до неблагоприятен ефект върху телесния състав, което води до тип тяло, известно като кльощава мазнина. Това просто означава, че ще получите по -висок процент телесни мазнини, въпреки че тежите по -малко.

Факти за гладуването:

1. Стрес

Когато гладувате, стресирате тялото си. Стресът от своя страна увеличава кортизола, което увеличава мазнините в корема. Несъмнено тялото ви не знае, че умишлено удържате калории от него и че зад ъгъла има няколко ресторанта и заведения за бързо хранене.

2. Прием на калории

Вашето тяло просто вярва, че намалявате приема на калории толкова силно, че трябва да има глад; и тъй като не знае кога следващите наличности на храна ще бъдат налични, това ще забави всички маловажни процеси за пестене на енергия, като например забавяне на метаболизма. За тялото спестяването на енергия означава, че изгаряте по -малко калории.

3. Значението на хранителните вещества

Когато лишавате тялото си от важни хранителни вещества, като по този начин не отговаряте на калорийните и хранителните нужди на тялото ви. Това не само ще увеличи риска от медицински проблеми, но и ще направи загубата на тегло още по -трудна.

4. Разберете вашето плато за отслабване

В крайна сметка ще достигнете плато за отслабване и по този начин ще се откажете от вашата много нискокалорична диета и ще възстановите цялото тегло. Защо се случва това? След като започнете да се храните нормално, вие възстановявате теглото си, а след това и някои, тъй като скоростта на метаболизма на тялото ви не се е нормализирала. Не забравяйте, че скоростта на метаболизма ви се забавя с липсата на калории. Тъй като скоростта на метаболизма ви все още е бавна, това означава, че по време на периода след диета ще ви трябват по-малко калории от преди.

5. Увеличете метаболизма си

За да отслабнете с мазнини, е важно да направите колкото е възможно повече, за да защитите метаболизма си и, ако е възможно, да го увеличите. За да направите това, трябва да подведете защитния механизъм на тялото си от глад, чрез внимателно манипулиране на дневния прием на калории, да използвате сърдечно -съдови упражнения, за да увеличите калорийния дефицит и чрез прилагане на тренировка за съпротива, за да предотвратите загубата на мускулна маса.

Всичко се свежда до факта, че средностатистическият мъж или жена трябва да намалят приема на калории с поне 500 на ден, за да загубят 1 килограм на седмица. Както във всичко останало, има променливи, които трябва да бъдат взети под внимание. Всеки човек и неговото тяло са различни.

Ако следите приема на калории, за да намалите теглото си, трябва да имате предвид и хранителните вещества, които приемате. Един прост метод, който трябва да имате предвид, е да ядете пъстър набор от зеленчуци. Червените зелени и жълти зеленчуци осигуряват богат асортимент от хранителни вещества, които са жизненоважни за тялото ви за поддържане на вашето здраве.

Следват няколко съвета, които ще ви помогнат да отслабнете

1. Пийте вода и забравете останалото

Ако целта ви е да отслабнете, изключете освен напитки и чай всички напитки. Напитките са с изключително високо съдържание на захар и пълни с калории, но не ви зареждат. Това включва плодови сокове, докато с високо съдържание на хранителни вещества те също са с високо съдържание на калории. Трябва да ядете плодовете си, за да включите фибрите. Изключение правят зеленчуците. Можете да сочете зеленчуците си, без да увеличавате приема на захар.

2. Изберете козе сирене пред сирене от краве мляко

Калориите в сиренето варират значително. Сиренето, приготвено от козе мляко, съдържа приблизително 40% по -малко калории от обикновеното сирене.

3. Яжте мононенаситени мазнини за отслабване

Яжте храни, богати на мононенаситени мастни киселини (M UFA), като ядки, зехтин и авокадо. Те не само помагат за отслабване, но и отслабват коремните мазнини.

4. Добавете кофеин към диетата си

Пийте кафе или още по-добре зелен чай, богат на антиоксиданти. 2 чаши кафе на ден ще засилят метаболизма ви и има доказателства, че дневният прием на кафе предпазва от болестта на Алцхаймер. Консумирането на 5 чаши зелен чай на ден увеличава метаболизма с 20%, като ви помага да изгаряте мазнините и да отслабвате.

5. Добавете горчица за отслабване

Учените са показали, че просто като добавите супена лъжица горчица към храната си, можете да намалите коремните мазнини с огромните 20%.

6. Пазаруване за отслабване

Когато пазарувате избирате да държите натурални храни със съставки, ще откриете в природата. Просто се връщате към основите.

7. Яжте повече протеини

Протеинът е много засищащ, но относително нискокалоричен. Яденето на много постни протеини означава, че можете да намалите калориите и да отслабнете, без да се чувствате гладни. Вашият най -добър избор за постно протеинови меса, риба като сьомга и т.н., и яйца.

Заключение

Основно ръководство за избор на храна е, ако съставките, съдържащи се на етикета, са нещо, което не можете да произнесете или разберете, не яжте. Целувайте готови храни, преработени храни и бързи храни за сбогом, за да гледате как талията ви се свива.

Scroll to Top